Köpvillkor

 

Beställning

Leveranstider ca 3-5 arbetsdagar.    

Du beställer enklast på vår hemsida www.hundburar.se. Om du inte kan göra din beställning på hemsidan går det också bra att maila din beställning till info@hundburar.se  Du kan även ringa in din beställning till kundtjänst på tel 0760-08 99 68 

För det fall beställaren är under 18 år så måste tillstånd ges av målsman före köpet godkännes och genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att PAVI NKPG AB lider ekonomisk skada polisanmäls. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet.

Alltid 14 Dagars Öppet Köp

Enligt Distans och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information. Alla kostnader för frakt vid returer bekostas av köparen. Retursedel erhåller ni från Hundburar.se

En förutsättning är dock att varan är oanvänd och oskadad. Ni har rätt att utan kostnad öppna förpackningen för att kontrollera att/hur varan fungerar inom rimliga gränser, varan får inte användas ovarsamt. Om varan inte är i oförändrat skick kan vi komma att göra ett prisavdrag som motsvarar varans värdeminskning. Om synliga skador finns på varan debiteras en värdeminskning på 15 % på priset.

Garanti

Alla garantier på produkter lämnas av våra leverantörer och tillverkare, och Artfex tillhandahåller 2 års garanti, samt 4 års garanti på ytbehandling (rostskydd). Vi följer konsumentköplagen och reklamationer inom 6 månader behandlas enligt denna lag.

Leveranstid

3-5 arbetsdagar.

Alla våra produkter levereras normalt med DHL i hela Sverige. Om en vara har avvikande leveranstid informerar vi dig som kund om förväntad leveranstid. Under normala omständigheter är leveranstiden ca 3 arbetsdagar efter det att vi mottagit din beställning. Om leveranstiden av någon anledning blir längre, kommer vi självklart att informera Er om detta. Ni har då rätt att avstå eller ändra beställningen.  

Fraktkostnad

95 kr för order och leverans inom Sverige. Kolli som ej kan levereras till ombud pga för hög vikt eller är skrymmande informerar vi dig som kund om någon extra avgift kommer att debiteras. Fraktfritt vid order över 6.000 Kr (inkl. moms)

Priser & Betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt. Fraktvillkor finns angivet i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Kortbetalning

Betalning sker enkelt och säkert med vår samarbetspartner Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med  VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar; Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.           

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och har över en miljon användare och är en välkänd betallösning på internet.

               

Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Klarna. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Hundburar.se överlåtna till Klarna  AB. Fakturans betalningsvillkor är 10 dagar. Vid försenad betalning utgår en påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 50 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetalning

Klarna erbjuder er att, efter godkänd kreditprövning som sker efter ni fyllt i personuppgifterna i kassan, teckna ett kontokreditavtal på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Ett kontoavtal innebär att ni får en kredit som ni kan använda för inköp hos till Svea anknutna leverantörer.

För varje tillfälle ni betalar till Svea så kan ni disponera motsvarande kreditutrymme som ni amorterar för andra inköp under den tid som kontokreditavtalet gäller. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer ni genom att kryssa i det alternativ som passar er bäst. Ni åtar er att inom kredittiden återbetala hela krediten.

Det innebär att ni varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val ni gjort. Självklart kan ni betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om ni vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden - den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning.

Vill ni ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan ni kontakta Klarna på telefon  08-120 120 10 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Klarna, om ni utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper ni i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad. Om ni inte särskilt meddelar Klarna kommer Klarna att för er räkning att betala era inköp hos Bilburar.se. Har Du några frågor så kan du ringa 08-120 120 10 för närmare information.

Personuppgiftspolicy GDPR

När du lägger din beställning eller registrerar dig som kund hos PAVI NKPG AB uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig och myndigheter. Kunduppgifter lagras i maximalt 8 år av oss. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Ej uthämtade paket

Ej uthämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt 200 kr per kolli samt en expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande  100:-

Returer

Vid retur ska Hundburar.se underrättas så att retur sker till rätt adress. Vid retur ska alltid returfraktsedel från Hundburar.se användas, retursedel skickas per mail enligt överenskommelse. Vi godtar ej retur som skickas på annat sätt än det som är föreskrivet i villkoren.

Vi skickar en retursedel, fakturerar fraktkostnad kr,  från 180 kr, samt 155 kr för administration. Returer (returfrakt från 300 kr över 20 kg upp till 550 kr per kolli) + 155.- administrativa avgifter, utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer skall skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Returer skall alltid returneras i originalemballage. Varan får ej ha monterats om retur skall ske. Vi godtar ej retur av grind eller bur som har varit monterad. Bur eller grind som har varit monterad betraktar vi som begagnad och kan då ej ta produkten i retur. Eventuell kostnad för emballage är 200 kr/paket.

När du utnyttjat din ångerrätt skall du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet: Vi skall, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast exkl returfrakt+admin ev emballage, se ovan eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror eller felaktig leverans.

Transportskada

Vid en transportskada skall du  omedelbart anmäla skada vid utlämningsställe eller till transportör om transport sker till annan plats än ombud. Det är av stor vikt att du som kund kontrollerar vara eller varor. Upptäcks en skada efter att emballage avlägsnats är det viktigt att dokumentera skada med bilder så att det kan styrkas mot transportbolaget. Anmälan måste inkomma till transportbolaget inom 7 dagar från tidpunkt när gods är utlämnat. Rapportera även skadan till oss per mail.

Leveransförsening

Om leveransförsening sker informerar vi Er det genom telefon eller e-post. Som kund har du alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi gör allt som vi kan för att fullfölja din beställning. Det finns tyvärr tillfällen som gör det omöjligt för oss att fullfölja beställningen, t.ex då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Avbeställning

Avbeställning gör du genom att kontakta hundburar.se per telefon eller e-post. Avbeställning efter det att varorna har levererats är ej möjlig. I det fall varan redan är levererad är kunden skyldig att motta beställningen. När varan eller varorna är mottagna gäller öppet köp enligt gällande lag.

Öppet köp - Kostnad för retur

Vi skickar en retursedel, fakturerar fraktkostnad kr samt 100 kr för administration.

Reklamationsvillkor

Det är lämpligt att du som kund kontrollerar varan vid ankomsten, för att verifiera att denna är riktig och felfri. Vid reklamation skall kund kontakta hundburar.se. Det är vid alla typer av returer viktigt att produkten förpackas på ett sådant sätt att den ej riskeras att skadas. För privatkonsument är returfrakten fri vid ett giltigt returärende.

Äganderättsförbehåll

Alla varor förblir säljföretagets egendom till dess full betalning erlagts.

Övrigt

Hundburar.se förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive, men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer samt produkterbjudanden utan föregående avisering.

Vid eventuell slutförsäljning av vara till uppgivet pris eller p.g.a. att en vara har utgått eller har ett felaktigt pris har hundburar.se rätt att häva köpet.

 <script id="CookieDeclaration" src="https://consent.cookiebot.com/4a8da6e8-062b-4932-a6f2-229d6f3294ef/cd.js" type="text/javascript" async></script>